Taas on jääneet tapahtumat päivittämättä, olenpa ollut laiska, vaikka lomalla aikaa olisikin ollut. Pidämme nyt syyslomaa kolme viikkoa, tai oikeammin joustovapaata eli lomaksi vaihdettuja lomarahoja. Tämä on ihan parasta aikaa lomanviettoon, syksy on ihanaa aikaa!

Roza ilmoitettiin Inkooseen Tolleriyhdistyksen järjestämään WT-kokeeseen, kun moneen kertaan kuuluteltiin lisää osallistujia ja jatkettiin ilmoittautumisaikaa. Koe pidettiin Västankvarnin maisemissa ja tuomareina olivat Pauliina Ahola ja Miso Sipola Alokasluokka aloitti Pauliinan rasteilta 1 ja 2 ja pienen metsävaelluksen jälkeen periltä  löytyi turverantainen metsälampi, jonka rannoilla tehtävät suoritettiin. Koe oli vähän kuin nome-B -tyyppinen damikoe. Ensimmäinen rasti: kaksi ykkösmarkkeerausta, joista ensimmäinen jäi näkyviin pienen turveniemekkeen eteen. Toinen heitto tuli kauemmas, niemekkeen taakse näkymättömiin ja koiran piti nousta maalle löytääkseen sen. Muuten meni sutjakkaasti, mutta toisen damin Roza palautti rannan kautta, tästä tehtävästä tuli pisteitä 15.

Toinen rasti oli hakua parityöskentelynä melko laajalla turveranta/kaislikkoalueella, kuudesta damista oli haettava kaksi. Ensin pieni pätkä walk-uppia, jonka aikana ammuttiin lammen toisessa päässä. Pienemmällä numerolla oleva koira sai aloittaa ja toinen odotti sen aikaa kytkettynä vuoroaan. Roza joutui istuskelemaan melko kauan, ja päästi kerran pienen kyllästymis-turhautumisvinkaisun, josta tuomari huomautti, mutta sanoi myös, että odotusaika kyllä tuli tällä koiralla aika pitkäksi. Roza löysi molemmat damit, joista toisen hakuun myös kului aika reippaasti aikaa, tästä rastista pisteet 12.

Sitten olikin vuorossa siirtyminen pelloille Mison rasteille. Koska harvalukuinen avoluokka ja yksi voi-koira olivat jo nämä suorittaneet alokasluokkaa nopeampaan tahtiin, alokasluokasta vapautunut koirakko kuskattiin seuraavalle rastille autolla ajan säästämiseksi. Hienoa palvelua ja hyvä näin, sillä rastien välimatkaa oli n. 1,5 kilsaa.

Ensimmäinen Mison rasti oli ykkösmarkkeeraus kovaan traktorilla käännettyyn kyntöpeltoon, heleppo juttu, 19 pistettä.

Helppo ei puolestaan ollut seuraava rasti; kohteena n. 3 metriä leveä oja, jossa jyrkät reunat ja pohjalla vettä, ojassa kasvoi tiheää kaislikkoa/ruovikkoa. Ensin ykkösmarkkeeraus, jota Roza etsi kauan, sotkeutuen välillä kaisloihin ihan täysin. Lopulta dami löytyi avustuksella. Tämän jälkeen ohjaus samaan paikkaan, joka oli ihan yhtä kovan työn takana, dami oli jäänyt jyrkkään ojan penkkaan ja Roza etsi sitä sisukkaasti vedestä. Tämä oli kuulemma ollut vaikea rasti myös avo-luokassa, samat tehtävät, mutta pidemmillä matkoilla. Eipä se tuntunut helppo olevan alokkaillekaan, muutama kyllä onnistui tässäkin hienosti, useimmille tuotti vaikeuksia enemmän tai vähemmän. Tästä vain 5 pistettä. Rastin jälkeen huomattiin, että kaisla tms oli viiltänyt takajalasta kahden varpaan välistä räpylän auki ja sieltä tiputteli verta. Onneksi tästä ei kuitenkaan sen pahempaa seurannut, Bacibactilla tämäkin hoidettiin.

Suunniteltuna olivielä viideskin rasti, kaikkien yhteinen walk-up, mutta ajan puutteen vuoksi tästä luovuttiin ja neljän rastin jälkeen suoritettiin finaali. Rozan kokonaispisteet 51 ja tulos alo 3.