Sanna ja A-P järjestivät sunnuntaina G-pentueelle jälleen vuositapaamisen ja treenit Pilkanmaalla. Treenit pidettiin arktisissa olosuhteissa siperialaisessa tuiskussa (pakkasta oli siis vain muutama aste, ei mikään paha oikeasti) järven jäällä ja sisaruksia kouluttamassa oli kaakkolainen Arja Kokkonen. Ensimmäisessä eteenlähetystehtävässä Roza meni ihan hämilleen, kun jään ja lumen välissä olikin vettä. Ei ole pieni vantaalaiskoira moiseen kummallisuuteen tottunut, eihän semmoisessa nesteessä voi liikkua! Treenit sujuvat kuitenkin hienosti kaikkien osalta, lapsukaiset ovat kehittyneet ja kypsyneet kovasti. Hienoa työskentelyä nuorilta koirilta!

Tammikuussa olemme viettäneet enimmäkseen hiljaiseloa, kipakat pakkaset ovat rajoittaneet niin treenaamista kuin ulkoiluakin. Lumentulo on pitänyt huolta isäntäväen ulkoilusta. Tänään vajan katolta mitattuna lunta on tullut 60 senttiä. Yöllä saadaan taas lisää!

Mistä näitä senttejä oikein tulee? (kuva meidän takapihalta)
 

Roza pääsi mukaan UMN:n kuukausittaiseen nometreeniryhmään ja ensimmäisen kerran perusteella vaikutti oikein hyviltä treeneiltä, vetäjänä toimi Joni Nyholm. Kanta-Hämeessä tullaan käymään myös silloin, kun ne eivät mene päällekäin jonkin muun kanssa. Niinkuin eilen kävi. Pari kertaa olemme pääseet omankin treeniporukan kanssa treenaamaan, olemme tallanneet lumeen pellolle linjoja ja ristikkoa, näin on hyvä harjoitella pysäytyksiä ja suuntia. Tokotreenit on myös peruttu moneen kertaan pakkasten takia, mutta itsekseen olemme pihalla harjoitelleet ruutua ja tunnistusnoutoa. Kiira ja Melina voivat hyvin. Eipä tässä muuta tällä kertaa .