Tietysti se ykkönen tuli silloin, kun en itse päässyt katsomaan koetta. Joten jäi kokematta se liikuttava hetki, kun koira ikuisuudelta tuntuvan ajan kuluttua ilmestyy pusikosta jäljeltä kani suussa (ja kanilla on korvat tallella...oli ihan pakko mainita).

Näin minulle kokeen kulku kerrottiin: koe alkoi kahdella ykkösmarkkeerauksella veneestä, toinen avoveteen, toinen kaislikkoon. Uintimatka oli aika pitkä ja taas tuuli jonkin verran. Seuraavana ohjaus metsämaastossa ja sitten hakuruutu, jossa oli lokkeja ranta-alueella, fasaani, kani ja variksia metsässä. Iltapäivällä tuuli oli yltynyt myrskyksi, kun jälkiä vedettiin, puut olivat huojuneet jo aika vaarallisen näköisesti. Keskuspaikan majalta meni sähköt ja kotiin ajellessa oli sitten näkynyt kaatuneitakin puita.

Haku: kattaa hyvin maa-alueen ja myös melko hyvin vesialueen. Tekee itsenäistä hakua.

Ohjattavuus: selvittää ohjaustehtävän, on riittävästi ohjattavissa.

Riistan käsittely: oma-aloitteiset riistan talteenotot. Hyvät palautukset, luovutuksissa pientä toivomisen varaa.

Jäljestämiskyky: selvittää jäljen.

Muut ominaisuudet: käyttää hyvin vainuaan. Tarkkaavainen ammuttaessa. Ui hyvin.

Yleisvaikutelma: työskentelyhaluinen koira, joka on hyvin ohjaajan hallinnassa. Läpivie kokeen mukavalla tavalla. Pieniä puutteita luovutuksissa.

Ohjauksia ja pillikuuliaisuutta siis pitää ryhtyä harjoittelemaan, siinä saakin olla tarkkana, ettei se itsenäinen, sitkeä hakutyö kärsi. Samoin luovutuksista on tullut pientä huomautusta.

Monta ykköstulosta tuli tutuillekin alokasluokassa: Toni ja Rolle, Merja ja Tico, sekä sunnuntaina Jukka ja Sulo sekä Linda ja Nanna. Onnea!