Yleisön pyynnöstä…tuoreita uutisia!

Meille muutti tänään odotettu uusi perheenjäsen, virallisesti Weljesten Glikeria Au, tuttavallisesti Roza. Lausutaan Rosa tai Roosa :).

Matka Kuusaalta Vantaalle sujui kuin kokeneemmaltakin reissunaiselta. Uutta kotiympäristöä ei tarvinnut hetkeä pitempään hämmästellä, kun neiti jo uteliaana ja reippaana tutki kotipihan ja majoitustilat. "Ai, tämmöinen paikka. Ihan hyvä, minäpäs asetun sitten taloksi". Ruoka maistui ja vatsakin toimi hyvin :).

"Isot siskot" Kiira ja Melina suhtautuivat uuteen tulokkaaseen hienosti, paremmin kuin ikinä uskalsimme edes odottaa. Roza hyväksyttiin melkoisen nopeasti lauman jäseneksi. Melinan alati heiluva häntä on kiva lelu ja sanomalehdet lattialla tuntuvat olevan silppuamista varten. Perjantai-iltana on jo rauha maassa ja koirat sopivat hyvin samaan huoneeseen. Melinan tullessa Kiira ryhtyi muutaman päivän paastolle eikä sietänyt pennun tutustumisyrityksiä aluksi lainkaan. Nyt aikuiset koirat saavat vertaistukea toisistaan ja pennunkin oli varmaan helppo tulla taloon, jossa oli koiria ennestään.

Näin lyhyen tuttavuuden perusteella Roza vaikuttaa rauhalliselta, reippaalta ja avoimelta pennulta. Todennäköisesti rauhallisuus on kuitenkin ohimenevä olotila...

Lisää kuulumisia kirjoitellaan, kunhan keritään!

1862914.jpg

1862915.jpg

1862916.jpg

Nyt eletään myöhäistä sunnuntaita ja Roza on ehtinyt tutustua tonttiin ja tutkia kaikki nurkat talossakin. Päivällä tutuksi tulleet paikat eivät pelota illallakaan, niin vikkelästi se katoaa pimeisiin pensaisiin. Välillä tuntuu, kuin se olisi joka paikassa yhtaikaa ja saa varoa, ettei astu päälle, kun se vaihtaa paikkaa niin vikkelästi. Roza taitaa olla myös tuleva vepekoira, sillä viennissä ei tunnu olevan vaikeuksia. Kaikki tavarat kiikutetaan nopsasti omistajasta poispäin, jopa lattialle pudonnut lusikkakin viedään välittömästi parempaan talteen.

Alun vieraskoreuden jälkeen Roza on jo pari kertaa yrittänyt komentaa vanhempia koiria haukulla ja riekkumisella naskalihampaittensa kanssa, mutta ihailtavan pitkämielisyyden jälkeen ipana on pantu järjestykseen kunnon ärähdyksellä. Jännä seurata niiden eleitä ja luontaista toimintaa, miten aikuiset koirat omalta osaltaan kouluttavat pentua. Melinallakaan ei ole mitään kokemusta pennuista, mutta niin se vain osaa pelata kakaran kanssa. Väsyneenä Rozaa alkaa vielä välillä lapsettaa ja se etsii Melinan tissejä, mutta se menee jo yli varamamman sietorajan :).

Melina iltajumppaa ja Roza nujuttaa poroa muuten vain. Kiira pysyttelee vielä vähän etäämmällä.
1869496.jpg

Hei muori, leiki mun kaa!
1876651.jpg