Sunnuntaina 5.7. matkattiin perinteiselle SNJ:n leirille perinteiseen Loviisaan. Vanhassa vaunussamme pysyi pohja paikallaan vielä tämän reissun ajan ja hyvin sinne mahduttiin kolmenkin koiran kanssa Hymy. Kuulemma ensi vuonna leiri on jossain muualla, Loviisan paikka menee remonttiin. Voisi kyllä vaihteeksi ollakin jossain toisessa paikassa, kun metsänkin olivat kaataneet melkein kokonaan, joten maastot alkavat olla aika vähissä, samoin rannat. Vaihtelu virkistäisi muutenkin.

Maanantaista keskiviikkoon olimme päivät WT-koulutuksessa, joka pidettiin Pyhtäällä, kouluttajina Matti Fontell, Markku Kankkunen ja Ilpo Pöyhönen.

Maanantai-iltana vietettiin ystävien kanssa Kiiran valiojuhlia kuoharin ja mansikoiden kera. Kiira oli kyllä elementissään, se rakastaa huomiota ja keskipisteenä olemista, se nautti olostaan ja elvisteli lahjojensa kanssa. 

Viittisitsä...voisitsä...avaisitsä Kirsi tän mulle...
1248460456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mitähän sieltä paljastuu...
1248460467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jee, arvasin! Namia! Mulle!
1248460475_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juhlan kruunasi samana iltana Kiiran veteraaniluokan voitto totojuoksussa. Totojuoksun rahapottikin tuli "meidän tiimiin", sillä sen sai Kiiralle panoksensa asettanut Leila.
1248460489_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaina juhlittiin jälleen, treenikaverin syntymäpäivän kunniaksi järjestettiin yllätysjuhlat, taas saatiin kuoharia ja mansikkakakkua. Varsinaista leirielämää! Keskiviikkona lähdettiinkin jo kotiin eli tällä kertaa oli tämmöinen pikkuleiri.

11.7. Roza oli kymmenen muun nuoren koiran kanssa harjoituskoirana Evolla taipparituomarikoulutuksessa. Vettä oli satanut koko päivän ja hakuruudun varikset olivat olleet aika pas...hmmm...käytetyn näköisiä. Vaihtoriistaa ei ollut ja näitä samoja käytettiin koko päivän. Rozan vuoro oli kymmenentenä ja kun se toi ne märät variksenruppanat sieltä metsästä, niin se varmaan tuo sitten ihan mitä vaan. Kaikenlaista se on tosin tuonutkin, mitä metsästä löytyy; mätä orava, puoliksi syöty rotta, käytetty varmuusesine yms yms. Samoin kaikki irtotavara lähtee liikkeelle, esim. akkuporakone, kun sen hetkeksi kädestä laskee.

Seuraavalla viikolla oltiin treenaamassa Jaalassa Rozan veljien Keron, Nampan ja Uunon kanssa, Melina "suvun ulkopuolisena" mukana. Sanna oli suunnitellut kunnon treenit pitkän kaavan mukaan, vesityöstä hakuruudun kautta jäljelle ja hyviä neuvoja saimme taas roppakaupalla. Rozan veljet ovat jotenkin rauhallisempia ja aikuisemman oloisia kuin tämä meidän pippurinen rinsessa, johtuneeko siitä että ovat poikia Silmänisku.

Samalle viikolle sattuivat myös KHN:n kuukausitreenit, joihin emme olekaan pitkään aikaan päässeet, kun ei työpäivän jälkeen ehdi ajoissa paikalle, kun tuota matkaa on jonkin verran. Paikkana oli tällä kertaa Kennelmaja Rengossa ja porukkaa oli saapunut paikalle jo päivällä saunomaan ja uimaan, nyyttäriperiaatteella omat eväät mukana. Kahvien jälkeen treenattiin, pääsimme Melinan kanssa taas Jonnen ryhmään. Roza jatkoi edelleen Maaritin ryhmässä, mutta ei enää pennuissa, vaan nuorissa. Kun hyviä rantoja oli käytettävissä, tehtiin tietysti vesitreeniä, aluksi motivoitu ohjaus, sitten sokkona ja vielä yliuitto viistosti vastarannalle, jossa treenasi toinen ryhmä. Vähän vaativilta tehtävät aluksi tuntuivat, mutta kyllähän ne onnistuivat. Lopulta selvisi, että Jonne luuli meitä avo-luokan ryhmäksi ja oli suunnitellut treenit sen mukaan. Tässä taas nähtiin se, ettei kannata junnata niissä samoissa jutuissa, mitä koira jo osaa, vaan mennä eteenpäin!

Päivän päätteeksi grillattiin makkaraa ja jutusteltiin. Kivaa.

Niin - saihan Roza tässä loman aikana ensimmäisen lämpimän riistan noutonsakin. Istuimme eräänä päivänä pihalla kaffeella, kun läheltä kuului "pojoinggg!"ja suhahdus kuusen alle. Sain estettyä Kiiran ryntäämästä sinne, mutta Roza ehti ja palasi pian kyyhkynen suussaan. Vajan takana oli kottikärryt stongat pystyssä, joihin onneton pulu törmäsi ja katkaisi niskansa. On tämä treenaaminen helppoa ja riistapakastinkin täyttyy itsestään. Kottikärrypyydys on edelleen samassa paikassa, jos saalista vaikka tulisi lisää...

Loma loppuikin tältä erää tähän, seuraava lomajakso on kuitenkin jo tiedossa elokuussa ja lisää vielä myöhemmin syksyllä. Aika menee mukavasti, joko lomalla tai lomaa odotellessa Silmänisku.