Nyt on kevät ja koirat on taas madotettu, rokotettu, punnittu (Kiira 28 kg, Melina <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />26,5 kg) ja otatettu myös DNA-testit Hannes Lohen tutkimukseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Melinan lonkat kuvattiin uudelleen, mutta Kennelliitosta tuli sama lausunto kuin 1,5 vuotta aikaisemminkin: C/C. Kaksi kokenutta ja arvostettua lääkäriä on nyt kuvannut lonkat ja molempien arvio niistä oli B. Mutta olkoon nyt sitten C. Sehän on vain kirjain ja eri henkilöiden näkemys kuvista, eikä muuta koiraa miksikään. Pääasia on, ettei ole vaivoja, eikä kovin huonoilla lonkilla (eikä lihaksilla) ponkaista antamaan poskisuukkoja Melinan tapaan. Tervelonkkaisen sisarusparven ja suvun ansiosta lonkkaindeksi on kuitenkin yli 100.

 

Joku on joskus ihmetellyt, miksi Kiiran lonkkia ja kyynäriä ei ole kuvattu. Ihan sen takia, kun minä olen ylihuolehtivainen. Kiiralla on sivuääni sydämessä enkä halunnut ottaa pienintäkään riskiä koiran rauhoittamisen ja herättämisen vuoksi. Aikoinaan jututin kuutta eri lääkäriä asiasta ja kaksi heistä oli sitä mieltä, ettei kuvauttamisen vuoksi kannata rauhoittaa tätä koiraa ja se riitti minulle. Kiiralla ei koskaan ole ollut mitään oireita sivuäänestä, se on elänyt täysin normaalia terveen ja aktiivisen koiran elämää. Ja toivottavasti vielä monta vuotta eteenpäinkin.