Lauantaina meillä oli Kiiran kanssa kesän ensimmäiset vepekokeet. Treenikaverit Johanna ja irlanninvesispanieli Chili sekä Tiina ja beauceron Unkan osallistuivat alokasluokaan ja olin tänään Chilin apuohjaajana. Kokeet järjesti Sopu ja tuomarina toimi Pasi Dunderfelt. Sää oli ihanteellinen, melko lämmin, pilvinen ja tuuleton. Kokeessa tehtiinkin paljon hyviä tuloksia, mm. Chili ja Unkan saivat ykköstulokset. Kolmen hienosti menneen liikkeen jälkeen meidän ykköstulos kaatui viimeiseen eli veneeltä veneelle vientiin, Kiira kääntyi taas rantaan päin. Muutamaa pistettä tärkeämpää oli saada estettyä koiran rantautuminen ja lukuisien lisäkäskyjen avulla Kiira lopulta vei damin veneelle niin kuin oli tarkoituskin. Tuloksena 78 pistettä ja tulos VOI 3.

 

30 metrin köyden vienti

1666841.jpg

Veneen hinaus

1666845.jpg

 

Hukkuvan pelastaminen

1666839.jpg

 

Kiira ja tuomari tykkäävät toisistaan :)

1666842.jpg

 

Sunnuntaina oli vuorossa Melinan debyytti nomen alokasluokassa, PSK:n Vihdin kokeessa Harri Sivénin tuomaroimana. Periaatteessa Melina osaa ne asiat, joita alokasluokassa vaaditaan, mutta lähdettiin ilman mitään tulosodotuksia, enemmänkin kokemusta hankkimaan ja oli "ihan pakko" osallistua PSK:n ensimmäiseen nomekokeeseen. Kokeessa tuli useita laukauksia, ensin maamarkkeerauksessa (varis), sitten vesiohjauksessa (sorsa) ja sen jälkeen vielä kaksi laukausta kakkosmarkkeerauksessa, joista ensimmäinen lokki veteen ja toinen kaislikkoon maalle. Hakuruutu oli osaksi kaislikkoa ja metsää, riistoina lokki, varis ja fasaani. Meille olisi parasta, että koe alkaisi maaohjauksella tai hakuruudulla. Heti alkajaisiksi laukauksen, heiton ja riistan yhdistelmä vaikutti huolestuttavalta koiralle, joka kuumenee niin helposti. Ohjaukset vedessä ovat jääneet hieman huonolle harjoittelulle (=ei yhtään), kun ne ovat maalla sujuneet niin hyvin. Lähdinkin hakemaan koiraa autolta salaa toivoen, jospa sillä olisi vaikka alkanut juoksu tällä välin J.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Odotuspaikalla Melina oli hieman levoton ja piippaili jonkin verran. Koepaikalle sillä tuntui olevan mahdoton kiire ja kova into päällä. Maamarkkeeraus meni kuitenkin ihan hyvin ja siirryimme rannalle vesiohjaukseen. Vaikka maalla koira etenee linjaa jo pitkiäkin matkoja, vedessä eteenmeno ei tänään onnistunut. Uimaan se meni reippaasti ja eteni jonkin matkaa, mutta kääntyi takaisin rantaan. Kolme kertaa tätä sai yrittää, mutta ei onnistunut. Tuomari olisi hyväksynyt 10-15 metrin etenemisen, täydellistä suoritusta palautuksineen ei vaadittu. Pääsimme kuitenkin vielä seuraavaankin tehtävään, kakkosmarkkeeraukseen. Tässä vaiheessa koira oli jo niin kuumunut, että se yritti varaslähtöä, mutta ehdin pysäyttää. Luvan saatuaan se lähti kuin pyssyn suusta suoraan rannan markkeeraukseen, poimi sen ensin hyvin, mutta sitten pannu kiehui yli ja stressi purkautui linnun ravisteluna. Käskystä toi sen perille kuitenkin, onneksi lokki ei rikkoontunut, mutta meidän koe tietenkin päättyi tähän. Keskeytymisestä ja nollasta huolimatta kokeessa oli positiivista maamarkkeerauksen onnistuminen ja se, että onnistuin sulkemaan runsaslukuisen yleisön pois mielestäni ja keskityin vain koiraan ja sen tekemisiin (pakkohan se oli, kun pelkäsin, että se sinkoaa jonnekin, jos silmä välttää J). Yleisvaikutelma: "Innokas koira, jolla tänään puutteita riistankäsittelyssä. Tämä yhdessä epäonnistuneen ohjaustehtävän kanssa keskeyttää koiran kokeen". 

 

Kokeeseen osallistui 16 koiraa, joista vain kolme sai tuloksen (yksi alo2 ja kaksi alo3), ykköstuloksia ei tullut yhtään. Onnea Benille ja Rolandille hienosta kolmosesta, kokeen paras kultsu! Maasto oli kokeeseen erinomainen, tuomarin linja pysyi alusta loppuun kaikille tasapuolisena, aikaa ja mahdollisuuksia suorittaa tehtävät annettiin riittävästi. Erään katsojan arvion mukaan koe oli keskivaikea, mutta täysin suoritettavissa.

 Tänään vain oli monilla tämmöinen päivä, huono riistankäsittely ja tehottomuus haussa olivat yleisin syy tuloksiin tai tuloksettomuuteen.