Roza osallistui Metsästysnoutajien järjestämään nome B-kokeeseen Mäntsälässä lauantaina 5.6. Tuomarina oli Antti Nurmi. Rozan vuoronumeroksi osui kakkonen aamupäiväryhmässä, sää oli vilpoisa ja tuuli oli ihan mahdoton, eikä se edes laantunut päivän mittaan. Onneksi tuuli järveltä rantaan päin, ettei puhuri vienyt kevyemmänsorttisia vastarannalle.

Koe alkoi kahdella ykkösmarkkeerauksella, jotka heitettiin veneestä. Ensimmäinen avoveteen ja toineen laajaan ruovikkoalueeseen. Ensimmäisen Roza haki hyvin, mutta toista ei löytynyt, vaikka kuinka olisi aluetta haravoinut. Tuomarikin sanoi, että se meni ihan lokin vierestä tuulen yläpuolelta. Olihan se käynyt venehenkilöäkin moikkaamassa ja katsomassa hellyttävästi, että eksää nyt vois yhden lokin mulle sujauttaa, sulla on niitä siellä kuitenkin. Ei sentään kehdannut kiivetä veneeseen (Kiira on joskus tehnyt senkin...).

Seuraavaksi oli kolmen lokin haku liejuiselta ranta/vesialueelta, Roza haki niistä kaksi, kolmannelle ei enää tarvinnut lähettää. Sitten oli vuorossa rannan suuntainen ohjajustehtävä, Roza meni toisella lähetyksellä ihan suoraan taville. Viimeisenä hakuruudun loppuosa; kolme varista kuivalta maalta, näistä kaksi ensimmäistä tuli muutamassa sekunnissa, kolmas piti hakea vähän pitemmältä. Hyvä vauhti ja hienot luovutukset.

Toisen markkeeraustehtävän epäonnistumisen vuoksi ei päässyt jäljelle, mutta palkittiin alo2 -tuloksella. Tässä oli vähän huonoa onnea mukana, mutta ollaan tosi tyytyväisiä pikkuneidin toimintaan. Pitäisi päästä enemmän tämänkaltaiseen rantamaastoon treenaamaan.

Koe oli jonkin verran myöhässä, joten oli ihan pakko lähteä aikaisemmin kotiin, muuten Kiiralle ja Melinalle olisi tullut liian pitkä päivä. Jotkut siellä päivittelivätkin tuuriaan, että olivat onneksi ottaneet turistikoiran mukaan. Olis pitänyt ottaa kans. Rozan koepaperi tulee Paulan ja Timin mukana, arvostelusta sitten lisää.

Haku: hakee itsenäisesti ja hyvällä vauhdilla löytäen riittävästi riistaa.

Ohjattavuus: selvittää toisella lähetyksellä, mutta voisi kuunnella paremmin pilliä.

Paikallistamiskyky: noutaa ensimmäisen, mutta ei onnistu löytämään kortteikosta jälkimmäistä.

Riistan käsittely: hyvät nouto-otteet, mutta empii yhden lokin ylösottoa.

Muut ominaisuudet: pysyy hyvin paikallaan ammuttaessa.

Yleisvaikutelma: hyvävauhtinen ja eleettömästi työskentelevä koira, jolla tänään oli epäonnea toisessa markkeeraustehtävässä. Selvittää muut tehtävät mukavalla tavalla.

Valokuviakin otin, mutta nyt jännätään sitä, hajosiko kotikoneesta kovalevy vai saadaanko kuvat vielä esille.

Jokin siitä koneesta on hajonnut, mutta tässä kuvia työpaikan koneen kautta (vähän isoja, ei saa pienennettyä).

Menossa

Tulossa

Ohjaus, punainen merkki oikean olkapään kohdalla

Haku/ohjausaluetta, Timi vuorossa

Koepaikkaa ja veneitä

Sama paikka ja samat veneet viisi vuotta sitten (ja pikku Melina)