Weljesten kennelin kasvateille perheineen oli järjestetty mahdollisuus metsästykseen Kiteellä syyskuisena viikonloppuna. Keskus- ja majoituspaikkana toimi Heinoniemen metsästysmaja, vanha maalaistalo, jonka Heinoniemen Erämiehet ovat remontoineet hienoon kuntoon. Porukassa mukana olleiden kokeneiden metsästäjien lisäksi saimme oppaiksi metsästysseuran miehiä.

Varhain lauantaiaamuna aloitettiin kyyhkyjahdilla ja Rozakin sai ensimmäisen haavakon noutonsa. Päivällä Petri lähti yhdeksi pyssymieheksi jänismetsälle, kun mukana oli kaksi ajokoiraakin. Tällä kertaa jänö pääsi karkuun. Sillä aikaa me muut pidimme hyvät treenit metsästysmajan viereisellä pellolla.

Illalla oli vuorossa sorsastus. Jakauduimme kolmeen ryhmään, yksi rannalle ja kaksi pelloille. Meidän ryhmässä oli kolme haulikkoa ja neljä koiraa, piilouduimme heinittyneeseen syvään kuivaan ojaan ja pellolle asetettiin paristoilla toimiva "viipotin", joka matki laskeutuvaa sorsaa. On kuulemma kymmenen kertaa tehokkaampi kuin kaaveet! Ehdimme istuskella ojassa hiukan toista tuntia, hämärä alkoi laskeutua, kun sorsaparvi saapui. Niistä tuli kaksi pudotusta ja hetken kuluttua sama parvi tuli uudestaan, tällä kertaa putosi yksi. Tätä sitten etsittiinkin aika pitkään otsalamppujen valossa. Oli muuten aika metka tunne, kun jotenkin koko ajan "tiesi", että kohta jotain tapahtuu ja sitten tapahtui! Kaksi muuta ryhmää jäivät saaliitta, joten kyllä se sähkösorsa vaan on tehokas

Sorsien odottelua

Mukana viikonlopussa oli myös J-pentueen pikkuisia, jotka tekivät vauhdikkaita noutoja (ja palautuksia) riistalla. Sitä touhua oli ilo seurata.

Kokeneempien treeniporukkaa

Tässä palauttaa Kiiski

Ja tämä taitaa olla Ralli

Kyllä meille tästä viikonlopusta tuli kipinä ja innostus metsästämiseen, saimme niin hyvää opastusta asiaan. Lisäksi oli ihan mahdottoman mukava viikonloppu muutenkin. Kiitokset kaikille mukana olleille kivasta seurasta sekä Miialle ja Sallalle erityiskiitokset tämän viikonlopun järjestämisestä!