Uusi vuosi alkoi samoin kuin vanha loppui, eli treenattiin taas viikonlopun molempina päivinä. Kyllä se talvitauko jossain välissä kuitenkin tulee, nyt reenataan varastoon!

Lauantaina teimme 22 damin laajan hakuruudun, jossa piti ylittää myös polku ja oja. Koirat hakivat vuorohakuna aika vinhakasta vauhtia, kyllä se toisten työskentelyn katsominen kummasti motivoi koiraa. Oli mukava talvisää, mittari näytti seitsemää pakkasastetta ja olimme tuulensuojassa metsässä, mikäs on ollessa :).

Sunnuntaina lähdimme vielä porukalla KHN:n nometreeneihin Turenkiin. Treenit pidettiin melko ylhäällä, maankaatopaikalla, jonne tuuli osui "ihan kivasti". En muista koska olisin viimeksi palellut näin kovasti, vaikka vaatetta oli niin paljon päällä, että olo oli kuin sumopainijalla. Treenipaikalle oli saapunut 13 innokasta koirakkoa. Aluksi asetuimme vastakkain kahteen riviin ja markkeeraukset heitettiin kummankin rivin eteen/sivuun ja vastapuolen rivin koira haki. Seuraavaksi jaettiin ryhmä kahtia ja harjoiteltiin eteen-lähetyksiä. Jokainen vei aluksi kaksi damia samaan kasaan yhdessä koiran kanssa ja ensimmäinen lähetys tehtiin muistiharjoituksena. Sitten siirryimme kauemmas ja avustaja heitteli damit. Viimeinen lähetys tapahtui vieläkin kauempaa. Lopuksi tehtiin koko porukka yhdessä vielä luoksetulot "kujaa" pitkin koirakkorivien välistä. Olin oikein tyytyväinen Melinan tämänpäiväiseen toimintaan, kyllä sitä malttia on tullut paljon lisää ja tyttö on tainnut jo aikuistua :)

Treenikuvia sunnuntailta löytyy Lillin blogista.