Kevät oli vielä kaukana lauantaina, kun vietettiin GR:n kevätpäivää nomekoulutuksen merkeissä taippari- ja alotasoisille koirille Mäntsälässä. Harmaa, kolea ja sateinen päivä sattui jälleen, mutta minkäs voit, vaatetta vaan sään mukaan. Aloitimme aamulla teoriaosuudella, Heikkosen Risto kertoi taippareista, nome-B –kokeesta ja WT-kokeesta ja vastasi myös lukuisiin kysymyksiin. Tämän jälkeen oli vuorossa tottelevaisuusosuus pellolla ryhmittäin. Tässä korostettiin seuraamista ja koiran hallintaa. Iltapäivä kierrettiin rastilta toiselle neljässä ryhmässä. Joka rastilla (ohjaus, riista, markkeeraus, haku/lähihaku) oli kaksi kouluttajaa, jotka vielä jakoivat porukan kahtia. Näin tuli mukavan pienet ryhmät eikä odotteluaika venynyt liian pitkäksi. Hyvin suunniteltu ja toteutettu koulutuspäivä ja osallistujien määrästä päätellen myös hyvin tarpeellinen aloittelijoille.

Sunnuntaina ei sentään satanut Hymy. Nyt oli vuorossa Pirkan Damit, jonne Roza osallistui joukkueessa Weljesten G-duuri. Joukkueessa oli kahden G-pennun, Rozan ja Uunon lisäksi ”f-duuri” Rusko. Rozalla ei tänään oikein ”mennyt putkeen”, Rusko ja Miku sekä Uuno ja Nina ansaitsivat kuitenkin pisteitä sen verran hyvin, että joukkue sijoittui kennel- ja sekajoukkueiden sarjassa sijalle 12/17. Päivän ilonaiheita olivat myös Golden Ringin joukkuevoitto yhdistyssarjassa sekä Essin (Weljesten Finite Au) ja Jukan yksilökisan voitto! Upeeta!

Mahtoiko edellisen päivän koulutus kuitenkin pienen väsyttää, vaikka Roza menikin autoon huilailemaan jo vähän aikaisemmin. Juoksukin saattaa olla tulollaan, Sissi-siskolla nimittäin alkoi jo! Koepäivän tapahtumia puitiin porukalla ruokapöydässä (osallistumismaksuun sisältyi buffé-ateria) ja sitten alkoi jo ohjaaja Petriäkin helpottaa. Hyvä ruoka – parempi mieli. Sanna ja joukkuekaverit tsemppasivat kovasti ja nyt varmaan voidaan taas käydä K-kaupassakin (sunnuntaina ei siis voinut edes sanoa sanaa Pirkka…)