Lomat on sitten "lusittu" tältä erää, seuraava osa elokuussa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Heinäkuun alussa oli vuorossa jälleen jo perinteeksi tullut SNJ:n leiri. Olimme etukäteen ilmoittautuneet WT-koulutukseen ja alokastason koulutuksessa vietimme maanantain, tiistain ja keskiviikon. Koulutuspelto sijaitsi noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />45 kilometriä Loviisasta poispäin, joten koulutus oli kokopäivähommaa ja välissä pidettiin pieni evästauko. Kuulemma avo/voi-luokan koulutuksessa sekä kouluttaja että koulutettavat olivat niin innostuneita asiasta, etteivät muistaneet maanantaina pitää taukoa ollenkaan...

 

Taitaa olla WT tulevaisuuden laji, ainakin koulutuksesta kiinnostuneiden perusteella, meitä oli noin 30, jotka jaettiin kahteen alokas- ja yhteen avo/voi –ryhmään. Joka ryhmällä oli kaksi kouluttajaa, joten harjoitukset sujuivat joutuisasti, ehdimme päivän mittaan tehdä monenlaista treeniä. Meidän ryhmämme kouluttajat olivat Tomi Sarkkinen ja Markku Kankkunen ja erinomaista koulutusta saimme! WT tuntuu tosi mielenkiintoiselta ja sopivalta lajilta Melinalle, harjoittelua tarvitaan tosin vielä paljon lisää, ennenkuin kokeisiin menemme.

 

Markkeeraus sänkipellolta korkeaan heinikkoon, iso oja välissä, Kiira hakee

1756249.jpg

 

Sama tehtävä Melinan suorittamana

1756250.jpg

 

1756253.jpg

 

Reima Ronkainen koulutti avo/voi-ryhmää

1756252.jpg

 

 

Torstai oli viimeinen leiripäivämme ja tietysti vielä piti osallistua nomekoulutukseen. Olin Melinan kanssa Maarit Saarisen/Petri Paavolan alo-ryhmässä ja Pete Kiiran kanssa Jukka Kivijärven avo/voi-ryhmässä. Alokasryhmä teki aamupäivällä markkeerausharjoituksia kentällä ja iltapäivällä markkeeraus/ohjausharjoituksia metsässä ja lopuksi rannassa kakkosmarkkeerauksen veteen lokeilla. Ryhmät olivat melko suuret, joten odottelua tuli ja tänä vuonna leiriläisten käytössä oli vain yksi ranta, jonoa oli sinnekin. Tässä vaiheessa viikkoa koirat olivat jo aika rättejä omistajista puhumattakaan.

 

Ensimmäinen lokki lensi kaislikkoon...1756255.jpg

 

...ja toinen avoveteen, matalassa rannassa sen sai haettua kahlaamalla

1756259.jpg

 

Leirillä järjestettiin toto-juoksu, jossa Kiira kiiti veteraaniluokan hopeasijalle. Nopein oli Eero ja kolmantena Ruska. Nopeita ja hyväkuntoisia nämä kultaiset veteraanit! Melina oli avoimen luokan ehkä 10-12, ajat olivat aika tasaisia, en jaksanut tuloksista tarkemmin laskea, niitä oli niin paljon J. Hellyttävintä katsottavaa oli pienten pentujen sarja, ne kun saattavat vielä unohtua ihmettelemään matkan varrella jotain mielenkiintoista. Kolme vuotta sitten Melina (ikää silloin 3,5 kk) ja kävi 50 metrin matkalla kerran pissalla ja kerran moikkaamassa erästä pikkutyttöä, eikä siltikään ollut pentujen jumbosijalla.

 

Mahanalus jalkoja täynnä

1756273.jpg

 

Pääsimme jälleen Kiiran kanssa jonosta vepekokeisiin 12.-13.7. Koe pidettiin tällä kertaa Forssassa Valijärvellä, tuomareina edellisen kokeen tapaan Jyrki Heino ja Marika Mäntylä. Koe oli muutenkin edellisen toisinto, toisena päivänä VOI 3 ja toisena VOI 2. Sunnuntain koe tuntui menevän muuten nappiin, mutta yhdessä liikkeessä Kiira teki jotain aivan odottamatonta: se hyppäsi veneestä omin päin eli otti varaslähdön. Voi ryökäle. Palkintojen jaossa tuomarikin vielä sanoi, että pirä ens kerralla siitä koirastas kii. Juu, varmaan pidänkin vaikka tähän asti se on pysynyt pitämättäkin.

 

Veneeltä veneelle vienti lähtee...

1756264.jpg

 

...molskis!

1756269.jpg

 

Ja vientiesine onnellisesti toimitsijan kädessä!

1756270.jpg

 

Lauantaina 26.7. Kiiran piti osallistua Golden Mestaruuteen Vilppulassa, mutta leirin jälkeen odotti sähköpostissa viesti, että ei mahduttukaan kokeeseen, avo-luokassa jäi jonoon kuusi koiraa. Varasijakin oli niin pitkällä, ettei niin montaa peruutusta tullut. Tietysti on ilahduttavaa, että kultaisilla tuntuu nyt olevan nome-buumi, mutta harmittaa, kun koira olisi nyt ollut hyvässä vedossa ja ohjauksetkin alkaneet lopulta onnistua. Oli myös tarkoitus että tämmöisen arvokisan jälkeen Kiira jää eläkkeelle (kokeista vain, toki treenit jatkuvat), mutta kyllä yksi nomekoe tänä kesänä vielä käydään, yritetään sitten johonkin syksyn kokeeseen. Kyllä kaikkien halukkaiden pitäisi mahtua rodun mestaruuskokeeseen, mutta miten se onnistuisi, sitä minä en tiedä J. Lisää tuomareita? Osa kokeesta pidetään perjantaina iltakokeena?