Osallistuimme molempina päivinä Sopu ry:n järjestämään vepekokeeseen Helsingin Munkkiniemenrannassa. Olosuhteet olivat mitä parhaimmat, kaunis, aurinkoinen syyspäivä, tuulta ei ollut juuri nimeksikään, juuri sopiva viikonloppu vietettäväksi rannalla. Viilennyt vesi ei haitannut koiria, eivätkä hukkuvatkaan näyttäneet kovin viluisilta. Kokeen ylituomarina oli Pasi Dunderfelt ja venetuomarina Terhi Mikkilä.

Kiira suoritti lauantaina avo-luokan tehtävät 93/100 pisteen arvoisesti ja tämä kolmas ja viimeinen ykköstulos siirsi meidät voittajaluokkaan. Nou hätä, sehän on vasta seuraavana päivänä ja (melkein) kaikki liikkeetkin oli kerran kokeiltu vepeleirillä. Aika köykäisillä eväillä siis lähdimme kisaan, mutta onneksi tässä lajissa kukaan ei haittaa toisten suorituksia, vaan jokaiselle on varattu oma vuoro ja tarkkaan määrätty aika tehtävien suorittamiseen. Saimme hyviä vinkkejä muilta osallistujilta ja tietysti tuomareiltakin sai kysyä ennen suoritusta. Oli mukava lähteä kokeeseen, kun ei tarvinnut jännittää yhtään, tämän kesän tavoitteet kun oli saavutettu jo edellisenä päivänä ja kaikki muu mahdollinen menestys olisi pelkkää ekstraa. Osaisipa aina suhtautua kokeisiin näin lungisti. Pienoinen jännitys alkoi kuitenkin nousta viimeiseen tehtävään lähtiessä, sillä olimme siinä vaiheessa vielä ykköstuloksessa kiinni. Tässä tehtävässä olisi pitänyt viedä dami veneeltä veneelle rannan suuntaisesti, mutta Kiira kääntyi kuitenkin puolimatkassa rantaan. Pisteillä 73 saimme tuloksen VOI3, on tuo koira vaan aika epeli!

Muutkin kultaiset menestyivät hienosti: lauantaina Marja-Liisan Mimi ja Kaija-Riitan Vappu suorittivat soveltuvuuskokeen hyväksytysti ja sunnuntaina Marjan Ruusu sai ensimmäisen AVO 1-tuloksensa. Kolmas ykköstulos ja siirto voittajaluokkaan tulivat Marialle ja Jesselle sekä Ninalle ja Jalolle. Ja päivän kruunasi Ellun ja Emman viimeinen VOI1 ja valioituminen sekä ohjaajan uittaminen! Hyvä kultsut!

Viikonloppuna tuli toki muillekin roduille hyviä tuloksia; mainittakoon seurakaveri Tiinan ja beauceron Unkanin hyväksytysti suoritettu sove. Kuva Anne Mölsä.
965304.jpg