Lähdimme jo perjantai-iltana Tammisaareen, jossa  pidettiin lauantaina Golden Ringin Golden Mestaruus  ja sunnuntaina "normaali" nomeB -koe. Kokeen järjestelyssä päävastuun kantoi PSK ja olimme mukana talkoolaisina. Kokeen keskuspaikkana ja majoituspaikkana oli Motel Marine Tammisaaren keskustassa.

Lauantaiaamu koitti harmaana ja sateisena, Rozalla oli startti heti aamuryhmän toisena, jonka jälkeen Petri lähti töihin voittajaluokkaan, palatakseen taas iltapäivällä takaisin, kun Roza oli päässyt jäljelle. Minä olin Anskun kanssa ottamassa ilmoittautumisia vastaan ja tekemässä eväitä.

Kun kaikki luokat lopulta olivat valmiit, jaettiin palkinnot ennen juhlaillallista. Alokasluokan Golden Mestari oli tuttu kaveri Hemmo, Woodchuck´s Grand Slam, onnea Krista ja Hemmo! Roza sijoittui toiseksi ja oli Paras Narttu, Nuorin Lupaus ja Nuori Lupaava Metsästyskoira. Alokasluokan tuomarina oli Raimo Huhtiniemi. Ryhmäkuvia palkituista ei päästy ottamaan, koska ulkona oli jo pimeää ja vettä satoi edelleen kaatamalla. Mutta kuvataan Roza pystiensä kanssa sitten vähän myöhemmin. Nuori Lupaava Metsästyskoira sai kiertopalkinnon, upean Tommy Arfmanin valokuvasta tehdyn taulun. Se pääsi heti kotona seinälle kunniapaikalle.

Kaikki tulokset täällä. Onnea mestareille ja muille palkituille!

Sunnuntaiaamun sää oli jo paljon mukavampi, synkistä pilvistä huolimatta ei kuitenkaan satanut. Petri lähti ampujaksi avoimeen luokkaan ja iImoittautumispisteessä kaverina oli tänään Marika. Iltapäivällä lähdimme Marikan kanssa koirinemme starttaamaan alokasluokkaan, joka tänään pidettiin 46 km päässä Leilänlammella, kokeen tuomarina Risto Heikkonen. Paikka olikin tuttu muutaman vuoden takaa, kun olin katsomassa Kiiran koetta. Kokeen kulkukin oli jotenkin tutun oloinen, Kiiran koe tosin oli silloin avoimen luokan koe.

No eihän se meillä menny niinku Strömsössä. Koe alkoi markkeerauksella, eikä Melina (taas kerran...) nähnyt mitään muuta kuin ampujan. Vaikka kuinka yritin peittää näköalan, koira vaan kurkki kaula pitkällä haulikkkomiestä, ampuja on ihan liian kiinnostava ja se koira kyllä tietää, mitä haulikolla tehdään. Ja kun lopulta sen verran asetuttiin, että laukaus tuli, Melina oli jo niin pinkeenä, että otti varaslähdön.Toisella lähetyksellä kaartelun jälkeen löysi kuitenkin fasaanin. Koska koira ei ollut nyt hallussa ollenkaan, on turha alkaa vääntämään mitään vesiohjauksia, joten keskeytin tähän. Kaikki hienosti menneet treenit kesän aikana ja parantunut riistankäsittely olivat luvanneet tätä enemmän. Mutta kiitos Marikalle menomatkan kyydistä, Merjalle paluumatkasta ja Ilkalle saappaiden lainasta, kun omat unohtui motellille.

Jäimme vielä yhdeksi yöksi Tammisaareen ja ehdimme vähän katsella tätä kaunista vanhaa kaupunkia. Löydettiin iso, siisti ja tosi halpa kirppis, jossa tavarat oli järjestetty moneen vanhaan rakennukseen omiin huoneisiinsa, lasit ja astiat jopa värien mukaan omiin hyllyihinsä. Viikonlopun aikana tuli otetuksi hyvin vähän kuvia, tässä koiruudet odottelevat kirppiksen pihalla, kun isäntäväki teki taas löytöjä, nyt ihan pieniä vaan, kun oli auto jo niin täynnä...