Roza sai eilen ensimmäiset kokemuksensa lämpimästä riistasta ja metsällä olosta.

Puheet koiran tärkeydestä linnustamassa ovat menneet perille, sillä Peten työkaveri Pasi kutsui koiran ohjaajineen (tai ohjaajan koirineen) avuksi iltalennolle sunnuntaina. Sorsia ei näkynyt, mutta Roza nouti molemmat saaliit, haapanan ja tavin.

Ei varmasti ollut ainoa kerta, kun nämä metsästäjät haluavat noutajan porukkaan mukaan, niin  paljon olivat ihmetelleet ja kiitelleet, miten kätevästi ne linnut löytyivät sieltä mutaisesta ryteiköstä. Olisi ihmiseltä jäänyt hakematta, varsinkin, kun jo pilkkopimeässä sitä tavia piti tiheässä pöpelikössä etsiä. Roza saikin sen sitten palkaksi sitkeästä hakutyöstä itselleen. Hyvin jaksoi pikkukoira illalla passissa istua ja tehdä töitä, vaikka ensin oli päivällä useamman koiran vesitreenit.

Täytyy taas tänä syksynä Peten päästä itsekin koettamaan,olisiko pyyntionni parempi kuin viime vuonna. Minullakin on rinnakkaislupa vetämässä, poliisihaastattelu on ensi viikolla. Sitten pääsee mukaan KHN:n "akkain ammuntoihin" harjoittelemaan ensi vuotta varten!