Ihana helle jatkuu edelleen, jatkuisi vain pitkään.

Keskiviikkona oli Rozan kanssa toinen tokokoulutuskerta; tällä kerralla harjoiteltiin paikallamakuuta lyhyehköjä aikoja, perusasentoa ja muutaman askeleen seuraamista. Treeni alkaa aina luoksepäästävyydellä, jota näiden liiankin luoksepäästävien ihmisrakkaiden noutajien on hyvä harjoitella. Jennillä oli yhteen paikallamakuuharjoitukseen hauskat ohjeet: jätetään koira, kävellään poispäin jäykästi jalat tönkkönä (niinkuin kokeessa ehkäpä voi käydä) ja sopivalla etäisyydellä ensin istahdetaan maahan ja sitten kellahdetaan nurmikkoon selälleen. Olin ihan varma, että Roza on sekunnin kymmenesosassa seisomassa vatsan päällä nuolemassa naamaa, mutta yllätys, yllätys, Roza oli ainoa, joka tyynenä makasi paikallaan - kaikki muut riensivät tarkistamaan, mikä ihme mammalle tuli! Palkaksi tästä hienosta suorituksesta saimme mennä sivuun leikkimään, kun muut jäivät vielä harjoittelemaan.

Kouluttajan mielestä Rozalla on ryhdikäs perusasento oikeassa paikassa, hyvä seuraaminen oikeassa paikassa, tästä on hyvä alkaa pikkuhiljaa pidentämään matkaa.

Palkkana meillä oli tällä kertaa Pirkan broileripyöryköitä, vähän liian herkkuja, aiheuttivat pientä "keulimista" ja leuat tietysti louskuvat rozamaiseen tapaan (myös kuivanappuloilla tai myös ihan ilmankin nappuloita...) , pitäisi varmaan hankkia sille sopivammat tekarit...klopoti klop klop

Torstaina oli sitten Melinan tokovuoro, sää oli vieläkin lämpimämpi ja tänään jouduimme antamaan varjoisan kentänosan penturyhmälle ja treenaamaan auringossa. Kouluttajamme Leene oli helatorstaina kuuntelemassa valmennusryhmän koulutusta ja puhkui intoa uusista ideoista. Tähän loppui tylsä liikkeiden jankkaaminen, nyt tehdään kaikki uudella tapaa, iloisesti ja leikkimällä. Vaikka ei meillä niin tylsää ole aikasemminkaan ollut. Paikallamakuuta toki harjoitellaan vanhaan malliin joka kerta.

Tällä kertaa oli mukana lelut, namit ja alustat, harjoiteltiin ruutua, kiertämistä (tuttu temppu jo vanhastaan) ja pysäyttämistä. Ja aina joka välissä leikitään lisää. Meillä olikin tosi kivaa, koirat olivat aluksi vähän huuli pyöreenä, että mitäs touhua tämä nyt on, mutta suostuivat sitten leikkiin mukaan .