Nyt on Rozalla koossa tuloksia valikoima kaikilla numeroilla, tällä kertaa tuli alo 3.

Vuorossa oli nyt Labradorinoutajakerhon järjestämä koe 19.6. Vihtijärvellä ja tuomarina Jyry Tuominen. Ja ihan ekaksi on sanottava, ettei varmaan koskaan olla oltu noin mukavassa ja hyvin järjestetyssä  kokeessa. Tuomarikin kehui loppupuheessaan, että oli leppoisa ja rauhallinen koe, jossa erittäin hyvä ilmapiiri. Ja lisäsi vielä, että on harvinaista nykypäivänä saada liikkeeelle näin suuri toimitsijoiden joukko, joilla vieläpä näytti olevan hauskaa. (ja suuri osa tästä toimitsijajoukosta oli meidän treenikavereita )

Koe alkoi veneestä heitetyllä kaksoismarkkeerauksella, ensimmäinen lensi rantaveteen kasvillisuuden joukkoon, toinen avoveteen. Roza ui reippaasti ja haki ensin lokin avovedestä, vilkaisi vielä palatessaan rantalokin suuntaan ja haki sen yhtä suoraviivaisesti. Lähetyspaikka oli pienen niemen kärjessä ja ohjausta varten käännyttiin vastakkaiseen suuntaan. Ohjauslintu (naurulokki) oli pienen lahden toisella puolen n. 20 metrin päässä.  Roza ohjautui toisella lähetyksellä suoraan lokille, nappasi linnun, nousi rannalle, pudotti sen ja ravisti itsensä. Ihmetteli hetken outoa pientä lokkia ja lähti tulemaan takaisin ilman lintua. Lopulta pienen painostuksen kanssa Roza palasi hakemaan lokin ja saatiin tehtävä onnistumaan. Tuomari teki viisaasti neuvoessaan tekemään näin, sillä jos koira olisi saanut palata kaiken sen vääntämisen jälkeen tyhjin suin, siitä voisi seurata myöhemmin ongelmia.

Hakuruutuunkin vielä jatkettiin, mutta se meni enimmäkseen juoksenteluksi sinne tänne, taisi tulla kolme varista sen tuloksena. Mutta markkeeraus oli erinomainen ja esimerkillinen, tuomarin mukaan päivän paras. Tästä ollaan iloisia ja parhaansahan pikku koira teki. Varmaankin se edellisen tehtävän painostus näkyi hakuruututyöskentelyssä ja taitaapa olla tyttö juuri siinä iässäkin, että mieli vaihtelee päivittäin. Ei se ole aikuistuminen helppoa, ei.

Haku: koira tutkii lähes koko hakualueen, mutta voisi olla tehokkaampi riistan löytäjä.

Ohjattavuus: koira saadaan ohjattua osoitettuun suuntaan riistalle asti.

Paikallistamiskyky: selvittää tehtävän suoraviivaisesti ja helposti.

Riistan käsittely: koira pudottaa ohjausriistan noustuaan maalle, mutta ottaa sen kehotuksesta.

Yleisvaikutelma: melko työskentelyhaluinen, hyvin ohjaajan hallinnassa oleva koira, jonka epävarmuus riistan käsittelyssä ja haun tehokkuudessa alentaa palkintosijaa.