On taas tullut koiraharrastettua. KHN järjesti RSKK:n majalla Hausjärvellä itsenäisyyspäivän treenit, joihin osallistuimme koko koiratrion voimalla. Riihimäellä oli parikin puhallusratsiaa ja ainakin kuskit olivat treeneissä todistettavasti skarpissa kunnossa. Koiria oli kaikkiaan parisenkymmentä ja muodostettiin kolme ryhmää; Maarit Nikkaselle pennut, Monna Alatalolle ja Petri Paavolalle alokkaat ja Petri Salmelle edistyneemmät.

Pentuluokassa oli Rozan lisäksi veljensä Åke sekä kolmas viisikuukautinen kultsunpentu. Muut penturyhmäläiset olivat hieman vanhempia. Pennut katsastettiin yksi kerrallaan, aamupäivällä aloitettiin perusasioilla, esiteltiin Maaritille, kuinka sujuu paikallaolo, seuraaminen ja luoksetulo. Sitten tehtiin lyhyt muistiharjoitus ja kannettiin damia. Päivätauon jälkeen tutustuttiin riistaan, näytillä olivat varis, lokki, fasaani ja pieni pupu. Riistat laitettiin maahan ja pentu taluttimessa kuljettiin riistan ohi, tarkoituksena, että pentu tarttuu spontaanisti riistaan. Roza otti riistat heti ja kuljetti niitä polleana eteenpäin - mutta pollea oli kyllä ohjaaja Petrikin :). Hyvin meni muillakin, Maaritin mukaan pennuissa on KHN:n tulevaisuus ja erityismaininnalla kultaisten tulevaisuus näyttää lupaavalta!

Olin Melinan kanssa alokastason treeneissä, ensin tehtiin metsässä markkeeraus ja samaan paikkaan ohjaus. Seuraavaksi tehtiin hakuruutu hankalaan maastoon, joka oli risukkoista hakkuualuetta, eikä oikein kukaan meinannut löytää dameja. Kiirakin kokeili hakuruudusta damien löytymistä melko kehnoin tuloksin ja se on ihme, sillä hakuruutu on aina ollut Kiiran leipälaji. Iltapäivällä vaihdoimme paikkaa kokeneempien ryhmän kanssa ja siirryimme viereiselle pellolle, ja johan alkoi hommat sujumaan paremmin. Daminheittimellä ammuttin markkeerauksia ja lopuksi tehtiin pieneen metsäsaarekkeeseen lähihakua. Petri P. meitä ryhmäläisiä hieman ojensi (aiheesta) siitä, että vetämistä ei tulisi sallia lainkaan ja korosti koirien hallintaa muutenkin!

Päivällä pidettiin tauko, jolloin nautittiin seuran tarjoamat kahvit ja glögit ja takassa paistettiin makkaraa. Porukka oli tuonut nyyttikestiperiaatteella pöydän notkuvaksi karjalanpiirakoita, pasteijoita, karjalanpiirakoita, kinkkupiirakkaa, karjalanpiirakoita, pullaa, karjalanpiirakoita, joulutorttuja, karjalanpiirakoita ja pipareita. Ja kerran vielä karjalanpiirakoita. Suklaata, vihreitä kuulia, viinirypäleitä ja keksejä jälkiruuaksi. Tarjoilu oli maistuvaa ja sitä oli riittävästi. Tankkaamisen jälkeen lyllersimme vatsat täynnä taas jatkamaan treenejä.

Muutama kuva treenipäivästä Lillin sivuilla.

Sunnuntaina Roza osallistui Kaapelitehtaan pentunäyttelyyn, tuomarina Kirsi Nieminen. Erinomainen tilaisuus pennulle saada uusia kokemuksia tämmöisessä hulinassa. Roza suhtautui tilanteeseen maailmannaisen rauhallisuudella, oli täälläkin kuin kotonaan ja häntä heilui. Tapana on ollut joka koiran kanssa käydä pentunäyttelyssä ja parissa näyttelyssä aikuisiällä hakemassa tuomarin arvio koiran rakenteesta ja ulkonäöstä. Roza sijoittui narttujen vauvaluokan (5-7 kk) toiseksi (osallistujia oli siis kaksi :) ja arvostelu on seuraavanlainen: "Erittäin hyvän tyyppinen, sopusuhtainen, hieman pienikokoinen pentu. Viehättäväilmeinen pää. Hyvä kaula. Eturinta saisi olla selvempi ja olkavarret viistommat. Hyvä runko. Hyvät takakulmaukset. Tasapainoiset liikkeet. Esitetään erinomaisesti" (heh). Pienihän se Roza siellä moneen muuhun kultaiseen verrattuna oli, mutta kyllä jotkut olivatkin tosi ISOJA. Taisi Roza olla nuorinkin, muutama päivä aikaisemmin viisi kuukautta täyttänyt. Eipä hassumpi päivä tämäkään, voidaan mennä toistekin ja kiitos mukavasta seurasta, Henna ja Freija!

2127061.jpg

2128190.jpg