GR järjesti meille taas harjoitus-WT:n viime vuoden malliin, tosin tällä kerralla sää oli paljon, paljon mukavampi. Koe pidettiin Vantaalla hienoissa peltomaisemissa, melkein meidän kotinurkilla.

Maa oli kuurassa vielä aamukymmeneltä, kun aloittelimme.

Alokasluokkaan osallistui 21 koirakkoa, avoimeen viisi. Rozalle numero 14, Melinalle 17. Ensimmäinen rasti oli ykkösmarkkeeraus, laukaus sekä heitto metsäsaarekkeesta. Ensin seurautus, Melinalla tosi surkeaa, ensin nelivedolla henki pihisten aloituspaikkaan, sitten ihme haahuilua joka suuntaan. Rozan seuraaminen ok. Melina unohtui (taas...) katsomaan ampujaa, mutta jonkinlainen aavistus putoamispaikasta oli, koska löysi damin. 13 pist. Rozalla parempi suoritus, xx pist. (unohdin, pitää tarkistaa).

Seuraava rasti oli eteenlähetys, dami oli pihjajan juurella, maasto kumpuilevaa ylämäkeä ja alue pihlajan ympärillä korkeampaa heinikkoa. Lähetyspaikasta viistoon vasemmalla oli kiviröykkiö ja kauempana heittäjän vieressä pellon rajalla heinikkoa ja pusikkoa. Suurinpiirtein jokainen koira tutki ensin kivikasan ja sitten heittäjän vieressä olevan alueen, ja sitten takaisin kivikasalle. Mikähän kumma näissä paikoissa niin kiinnosti! Muutama koira saatiin kuitenkin lopulta ohjattua oikealle eli damille. Tästä Melinalle 0 pist. ja Rozalle 13.

Tässä välissä vaihdettiin paikkaa toiselle pellolle ja pidettiin evästauko. Kolmas rasti oli eteenlähetys pellolta ojan yli ja lähihaku korkeassa heinikossa. Alueella oli piilotettuna neljä damia ja niistä oli tarkoitus saada talteen kaksi. Rasti eteni melko hidasta vauhtia ja me loppupään koirakot saimme odotella metsässä melko kauan. Melinan seuraaminen oli jo tässä vaiheessa rauhallista ja hyvää, eteenlähetys nappiin, lähipillitys ja dami löytyi, palautuskin mukavaa vauhtia. Toinen dami samoin. "Loistosuoritus" sanoi tuomari, ja tästä tulikin täydet 20 pistettä. Rozalla meni tämä rasti myös hyvin, damin pudottelu huonon otteen takia hieman alensi pistemäärää (xx).

Neljäs rasti oli taas ykkösmarkkeeraus ylämäkeen, heitto metsäsaarekkeesta. Yleensä hyvä markkeeraaja Melina kävi tervehtimässä heittäjän ja löysi damin helposti ohjauksella (jess!!!). 18 pistettä. Roza suoritti tämän suoraviivaisesti (xx).

Finaaliin selvisi kolme koirakkoa, joista yksi valitettavasti nollasi kokeensa varaslähdöllä.

Keskellä voittajat Zorro (Kasion Leo De Lux) ja Kristina Alo 1, 91 pist., oikealla kakkoset Roza ja Petri Alo 1, 80 pist. ja vasemmalla Hemmo (Woodchuck´s Grand Slam) ja Krista Alo 2, 56 pist.

Me loput jäimme ilman tulosta, kaikki tulokset täällä.

Keijo kiittää tuomareitamme Paulaa ja Merjaa, lahjana ohjausmerkit ja ohjausnestettä .

Ja me kiitämme kokeen järjestäjiä, toimitsijoita ja tuomareita, muita osallistujia ja juttuseuraa unohtamatta!