Melkein koko treeniporukkamme osallistui Mäntän Talvinomeen. Aluksi homma lähti vitsistä, mutta lopulta Nuppu, Vilma ja Kiira edustivat Uudenmaan Noutajakoirayhdistystä joukkueella Uudenmaan Ohjukset. Ja hienosti edustivatkin! Joukkueen yhteispistemäärä oli 135 jolla sijoittuminen neljänneksi 28 joukkueesta. Koirakohtaiset pistemäärät olivat seuraavat: Nuppu 48,5 sekä sijoittuminen lauantain alokasluokan toiseksi parhaaksi koiraksi (kolmen kärki samalla pistemäärällä), Vilma alo 45 ja Kiira avo 41,5 pistettä. Kiira oli kokeen vanhin koira ja la avoluokan 6/14, ei ollenkaan paha suoritus 8-vuotiaalta veteraanilta J.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Avoin luokka suoritettiin parityöskentelynä ja tuomarina oli Anu Leinonen. Alkajaisiksi tuli kaksoismarkkeeraus, molemmat heitot linjaan. Kiira lähti hakemaan toista liian kaukaa oikealta, mutta löysi damin sitten haulla. Pitkähkö ohjaus sujui aivan nappiin ja hakuruudusta tuli vuorohaulla rivakasti tarvittavat kolme damia.

 

Työskentelyhalu ja tehokkuus: Rauhallisella vauhdilla työskentelevä tehokas koira, 8 pist.

Yhteistyö: Mukavalla yhteistyöllä työskentelevä pari, 9 pist. 

 

Melina talvinomeili 39,5 pisteen edestä, ihan hyvä suoritus sekin kovatasoisessa alokasluokassa. Koe alkoi hakuruudulla, aikaa oli viisi minuuttia kuuden damin hakuun, joista Melina toi neljä. Hakualueen tuomarina oli Marja-Leena Lampinen. Seuraavaksi siirryttiin ohjaus/markkeerauspaikalle, jossa tuomaroi Tiina Pikkuaho. Ensin heitettiin markkeeraus haulikon säestyksellä. Välissä tehtiin ohjaus vastakkaiseen suuntaan ja sitten vielä toinen markkeeraus samaan paikkaan kuin ensimmäinen, mutta lähetyspaikka oli eri. Markkeeraukset menivät hienosti, mutta ohjauksessa Melina unohtui toviksi ihmettelemään jotain ihmekummaa kiven takana, jossa ohjausdami oli. Erityisen iloinen olin siitä, että Melina pysyi laukausten ajan rauhallisesti paikallaan kytkemättä, eikä haulikon ääni aiheuttanut ylenpalttista innostusta JEEE, nyt tapahtuu, nyt mennään! –tyyliin.

 

Työskentelyhalu ja tehokkuus; hakuruutu: Työskentelyhaluinen, 7 pist.

markkeeraus ja ohjaus: rauhallisesti työskentelevä koira, 9 pist. keskiarvo 8 pist.

 

Yhteistyö; hakuruutu: mukavassa yhteistyössä, 9 pist.

markkeeraus ja ohjaus: hyvässä yhteistyössä, hyvät palautukset, 10 pist. keskiarvo 9,5 pist.

 

Mäntässä oli lunta enemmän kuin me etelän elävät olemme tänä talvena nähneetkään ja aamupäiväryhmän aikaan lunta sateli lisää. Ihanaa, oli oikein talvinome-keli! Kiitos järjestäjille hyvin sujuneesta ja mukavasta koepäivästä!

 

Tyytyväinen joukkue                                 Ohjukset Vilma, Kiira ja Nuppu

1382405.jpg1382541.jpg