Voiko lauantaipäivää enää paremmin viettää kuin aurinkoisessa säässä niityn keskellä, mukavassa seurassa koirien kanssa treenaten, koulutusneuvoja saaden ja yhteisestä harrastuksesta keskustellen? Sopivin väliajoin hörpättiin kaffeet ja nautittiin eväitä.

Susanna Fontell tuli pitämään meille PSK:laisille nomepäivää Sipooseen. Paikalla oli kuusi koiraa ohjaajineen sekä yksi koirakko kuunteluoppilaana. Alunperin minunkin piti tulla kuunteluoppilaaksi, mutta erään kurssilaisen viimehetken poisjäännin ansiosta pääsi Melinakin mukaan, koira vain piti ensin hakea kotoa, mutta eihän matka ollut kovin pitkä.

Aluksi jokainen kertoi koirastaan sen vahvuudet ja heikkoudet, minkälainen koira on ja mistä erityisesti koirassaan pitää. Tehtiin pieni seuraamis- ja pillistä istumaan -esittely ja sen jälkeen alettiin tosi toimiin. Harjoitukset olivat ohjaus- ja markkeeraustehtäviä, aluksi yksitellen, sitten parityöskentelynä tai kolmen ryhmissä. Matkat pitenivät ja tehtävät vaikeutuivat päivän kuluessa, koiria lähetettiin viistoon ja leveän ojan yli. Yhteen harjoitukseen sisältyi tennispallojen lähihakua, jota meidän koirat eivät juurikaan ole aikaisemmin tehneet ja pallotkin ovat olleet ihan leikkikaluja. Aika pian kuitenkin ymmärsivät, että niitäkin voi etsiä ja etsittävä saattaa olla heti parin metrin päässä.

Kun päivän viimeinenkin tehtävä oli suoritettu, olin niiiiiiiiin tyytyväinen koiraani ja koko päivään, että se hyvä fiilis jatkuu vielä näin maanantainakin. Kiirakin tuntui ylittävän itsensä, sillä aikaisemmin takkuillut ohjaus/markkeeraus sujuivat lauantaina hyvin pitkilläkin etäisyyksillä. Kiiran vahvin puoli on aina ollut haku, kun taas Melinan vahvuudet ovat markkeerauksissa ja ohjauksissa, haku on se heikoin lenkki.

Päivä oli pitkä, mutta aika meni todella nopeasti. Sannan koulutusta oli mukava kuunnella, neuvot olivat selkeitä ja tunsin saaneeni tästä päivästä todella paljon hyödyllistä oppia. Vaikutti siltä, että muut ovat samaa mieltä, erittäin onnistunut päivä!

Tässä muutama kuva, joista näkee, että niitty oli kasvanut melko korkeaksi, ei ollut koirilla kovinkaan helppo maasto!

1634165.jpg

1634167.jpg

1634169.jpg

1634172.jpg

1634175.jpg