Norjassa pidetään heinäkuun puolivälissä IWT2010 -koe, johon osallistuu Suomesta useampikin joukkue. Yksi niistä, joukkue Minja Vitikka, A-P Fontell ja Pekka Uusimäki pitivät keskiviikkona Lohjalla koulutusillan. Töistä piti livahtaa vähän aikaisemmin (pakko päästä, tärkeä meno...) jotta ehdittäisiin Lohjalle viideksi ja sitä ennen vielä lenkittää kotiin jäävät Kiira ja Melina.

Roza oli mukana avo-ryhmässä, johon kuuluivat hiljakkoin luokkaa vaihtaneet, kouluttajana A-P. Minja koulutti alo-ryhmää ja Pekalla oli edistyneempi avo-luokka lisättynä parilla voi-luokan koirakolla. Meitä kuunteluoppilaita oli myös melkoinen joukko ja mikäs oli ollessa, kun helle helli ja paikkakin (Laakspohjan kartano) oli aikas hieno. Tarkoitukseni oli käydä illan mittaan seuraamassa jokaista ryhmää, mutta kun etäisyydet olivat aika pitkiä ja oli niin kuuma ja oli niin mukavaa juttuseuraa, niin jumiuduin sitten seuraamaan vain Rozan ryhmää. Saattoi tähän vaikuttaa sekin, että tämän ryhmän kuunteluoppilaat saivat istuskella tammikujan varjossa . Koulutuksessa käytettiin paljon tennispalloja, aluksi lähihakua, sitten eteenlähetyksiä, sitten eteenlähetys lisättynä lähihaulla. Matkaa pidennettiin ja mukaan otettiin markkeerausta, suuntia ja häiriöitä. Loppupuolella kuljettiin walk-uppina ja lähetettiin koiria vuoroon eteen ja taakse tuttuun muistipaikkaan. Matka oli lopulta tosi pitkä, arvioitiin katjojajoukossa yli sadaksi metriksi. Erinomaisia harjoituksia kertakaikkiaan, pitäisi vain muistaa niitä vähän laittaa ylös. Muistiinpanot vappuviikonlopun koulutuksestakin odottavat puhtaaksikirjoitusta, josko siitä tuherruksesta nyt enää saa selvääkään.

Nyt tarttis se tennispallo tosta heinäpuskasta etsiä...

Koulutus päättyi iltakymmenen paikkeilla ja kotona oltiin aika myöhään. Kaksi närkästynyttä kotimiestä oli vastassa odottamassa ruokaa ja aktiviteettejä. Ruokaa saivat.