Meillä kävi tuuri, kun pääsimme jonosta kumpanakin päivänä Hämeenlinnan Seudun Vesipelastuskoirat ry:n järjestämiin vepekisoihin. Kokeet pidettiin tällä kertaa Rengossa, kauniin metsäjärven, Suvitiellisen rannassa. Ylituomarina oli Jyrki Heino ja palkintotuomarina Marika Mäkelä. Lauantaina olosuhteet olivat ihanteelliset, lähes tyyntä, lämmintä ja melko aurinkoista, aivan unelmakisa. Vasta iltapäivällä ukkonen jyrähteli, mutta koe ehdittiin saattaa päätökseen ennen ukkosrintaman saapumista. Sunnuntai oli myös muuten hyvä päivä, paitsi satoi. Se ei kuitenkaan häirinnyt osallistujia, molempina päivinä tuli todella paljon ykköstuloksia ja mukana oli paljon noutajia, useampiakin kultaisia ja flatteja ja pari labbista.

Kiiran lauantain tulos oli VOI 2, pisteitä 87. Ykköstulos jäi siis kolmen pisteen päähän. Ensimmäisessä liikkeessä, 35-metrisen köyden viennissä Kiira nappasi paluumatkalla köydestä kiinni, mutta päästi heti irti. Tästä tuli viisi virhepistettä. Parissa seuraavassa liikkeessä maalilinjan ohituksia tuli kolme ja viisi metriä, yhteensä kahdeksan miinuspistettä. Aikaisempi murheenkryyni, veneeltä veneelle vienti sujui loistavasti. Sunnuntaina köyden vienti meni nollille, ensimmäisellä lähetyksellä köysi tipahti Kiiran suusta ja uusintalähetys lisäkäskyineen nollasi pisteet. Mutta Kiira suoritti tehtävän kuitenkin lopulta hienosti, pisteistä ei enää väliä tässä vaiheessa. Muut liikkeet onnistuivat ja tuloksena tänään VOI 3. Hyvää treeniä saatiin kuitenkin :).

Vepekisoissa on aina ollut tapana kannustaa kisakumppaneita ja iloita muidenkin menestyksestä eikä hyviä neuvojakaan pihdata. Tälläkin kertaa sain hyvät vinkit kahdelta Joensuulaiselta flattien (Chrisu ja Zico) omistajilta, kuinka koiralle opetetaan maalikeppien väliin suunnistaminen (kun Kiira ei sittenkään sitä taida osata, vaikka Sovun kokeissa jo niin luulin...). Eli kepit pystytetään aluksi hyvin lähekkäin ja koira lähetetään veneeltä eri suunnista maaliin palkaten oikeaan paikkaan tulosta naksuttimella. Kuulemma toimii hyvin ja tätähän me kokeillaan, kun naksuttimen merkitys on Kiiralle jo ennestään tuttu.

Kuvassa Kiira lähtee liikkuvasta veneestä huimalla hypyllä ja ottaa matkalla mukaansa toisen, vastakkaiseen suuntaan liikkuvan veneen, jonka perässä lipuu kolmen metrin köysi. Käskyn oikea ajoitus on tärkeää ja tässä liikkeessä ohjaaja on se, joka mokaa, jos ei osaa "laskea" veneiden liikkumisnopeutta ja koiran uintivauhtia oikein! Kuva valehtelee, että veneet olisivat näin lähellä toisiaan ja koira olisi suuntaamassa veneen soutajan puoleiseen päähän. Mutta tällä kertaa ajoitus oli oikea ja liike onnistui :)
1687216.jpg

Voittajaluokan hukkuvan pelastamisessa koira lähtee liikkuvasta veneestä ja noutaa hukkuvan, joka pudottautuu veneestä 50 metrin poijun kohdalla.
1687212.jpg