Taustaa: joskus joulukuun puolivälissä leikin tiimellyksessä (tai missä lie) Rozan oikean etutassun sisimmästä varpaasta repesi ristiside ja luuhun tuli pieni murtuma, jossa irtosiru. Tassu kuvattiin ja hoidettiin pelkästään kipulääkkeellä ja rajoitetulla liikunnalla. Luulimmekin varpaan jo parantuneen, kun se taas riehakkaamman leikin jälkeen kipeytyi uudestaan. Tällä kertaa mentiin toiselle lääkärille, jossa tassu sidottiin ja side käytiin vaihdattamassa viikottain kolme kertaa. Varpaan hoito on jo nyt "maksanut takaisin" kaikien kolmen koiran vuoden vakuutusmaksut. Viikko sitten päästiin siteestä eroon ja nyt vielä toinen viikko tehdään vain hihnalenkkejä, että varpaan lihakset vahvistuvat. Ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä, ei onnu eikä varvas turpoa. Pianhan se nähdään, kun Roza saa taas alkaa liikkumaan (lue:riehumaan) normaalisti. Toivotaan parasta, muuten on edessä varpaan amputointi .

Vamman ansiosta Rozan varsinaiset noutotreenit ovat jääneet väliin, mutta toisaalta on ollut tilaisuus harjoitella malttia, paikalla pysymistä ja ohjauksia sekä tokoliikkeitä.

Eräänä iltana harjoittelin Melinan kanssa sisällä kaukokäskyjä. Kiira oli viereisessä huoneessa portin takana ja teki itsestään liikkeet samaan tahtiin. Eipä silloin aikoinaan Kiiralle kaukokäskyt maistuneet kun kokeissa käytiin, hyvä jos anturat hieman värähti, kun olisi pitänyt asentoa vaihtaa Silmänisku.

Kotikoneen kanssa on ollut hieman ongelmia, joten tuoreita kuviakaan ei olla saatu kamerasta, mutta ehkä sekin asia pian korjaantuu.