Laitetaan nyt samaan syssyyn tämä tokoilupuolikin ajan tasalle.

Keravan Koiraharrastajien monen vuoden tauon jälkeen järjestämä tokokoe kärsi osanottajapulasta avoimen luokan osalta, mutta Kiiran lisäksi ilmoittautui kaksi, niin luokka järjestettiin. Kokeesta tuli kuitenkin yhden tuomarin koe, Kaisa Lähdesmäki ylituomarina tuomaroi molemmat luokat ja Harri Laisi jouduttiin perumaan.

Koetta edeltävän vuorokauden satoi, satoi ja satoi, joten hieno, koetta varten viimeisen päälle siistitty nurmikenttämme muistutti lauantaiaamuna litimärkää patjaa. Tuomarikin sanoi olosuhteita haasteellisiksi ja ihan selvästi koirat oudoksuivat märkyyttä. Paikallamakuuseen löytyi suht kuiva paikka kentän reunasta, mutta vain yksi koira meni kunnolla liikkeestä maahan. Alokasluokkaan osallistui 15 koirakkoa, joista treenikaverimme Tanja ja pkcu Mickey saivat ainoina alo1 -tuloksen. Me muut saimme alo3 -tuloksen ja ihan kaikki eivät tainneet saada edes sitä. Melina sai 133 pistettä ja olin tosi tyytyväinen 10 edestä sujuneeseen paikallamakuuseen, kun sen kanssa on ollut vähän ongelmia vuosi sitten tapahtuneen hässäkän jälkeen. Seuraamisetkin menivät ok, liikkeestä maahan 0 ja muistakin sen verran alhaiset pisteet, ettei 2-tulokseen ihan ylletty tällä kertaa.

Oman seuran kannatuksen vuoksi Kiira osallistui avo-luokkaan melkein seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kolmas osallistuja perui tulonsa, mutta kolmanneksi paikallamakuuseen saatiin aloluokasta sakemanni Minni, treenikaveri myös. Yleisökin katosi nopeasti alokasluokan palkintojenjaon jälkeen, niin rämmimme avoluokan miten kuten läpi sen toisen osallistujan kanssa. Lopuksi tuomarikin nauroi kirjat kädessä, että arvatkaa itse, kumpi voitti! Molemmat arvelimme kisakumppania paremmaksi, mutta niin kävi, että Kiiralle 112 pistettä (toiselle 102) ja luokkavoitto! Palkinnot ja pokaalit kainalossa nauratti ja oikeastaan enemmänkin nolotti. Tähän luokkavoittoon on muorin hienoa lopettaa tokouransa. Tuomarikin sanoi, että kyllä koira on ikäisekseen hyvässä kunnossa, mutta totuus on, että kyllä se ikä jo näkyy. Kokonaisvaikutus oli 9, kun oltiin niin herttaisia .

Oli kuitenkin mukava koepäivä ja meillä on niin mukava tokoryhmä, että suunnittelimme jo bussin vuokraamista ja että lähdetään kiertämään kesällä tokokokeita...

Keskiviikkona aloitimme Rozan kanssa tokokoulutuksen Keravalla Jenni Punttilan jatkavat -ryhmässä, että ei meiltä ihan heti tokokoirat lopu!