Lauantai oli taas semmoinen päivä, että piti valita kahden välillä eli Kanta-Hämeen treenit ja kokous tai katsomaan GR:n nomekoulutuspäivää voi1 -tulokseen tähtääville. Lopulta valinta olikin helppo, sillä Rozalla alkoi pari viikkoa sitten juoksu.

Koulutettavia oli paikalla kahdeksan ja kuunteluoppilaita saman verran. Kouluttajana oli Anu Brunström-Nikander, kennel Phasianus. Olosuhteet koulutukselle olivat hankalat paksun lumen takia ja päivän teemana oli eteenlähetys ja ohjaus.

Aluksi tallattiin porukalla pellolle ojan viereen polku, josta koirat lähetettiin kolmen peltosaran ja melko syvien ojien yli dameille, jotka oli viety toisesta suunnasta kahlaten. Koirienkin oli varmaan hankala edetä umpihangessa, mutta sisukkaasti ne tehtävänsä suorittivat. Välillä pidettiin evästauko ja halukkailla oli mahdollisuus paistaa makkaraa, tauon aikana myös keskusteltiin ja kyseltiin vilkkaasti. Iltapäivällä koirat lähetettiin toisesta suunnasta damikasalle peltosaran päähän. Vaikea arvioida etäisyyttä, mutta mielestäni matka oli todella pitkä. Seuraava koulutuskerta on 20.3., toivottavasti lunta olisi silloin huomattavasti vähemmän ja muutenkin jo keväisempää.